Haberin DevamıHaberin Devamı
Yayımlanan kaynaklar doğrultusunda Selçuklu mutfağında ara yemek olarak yendiği bilinen simit, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise İstanbul’da 1525’ten beri tüketilmiştir. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi pek çok şehre özgü tarifleri olan simit günümüzde de severek tüketilmektedir.
MALZEMELER: Hamur için: 4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üstü için:
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı kavrulmuş susam
YAPILIŞI: Ilık su, süt, şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin.
Unu geniş bir yoğurma kabına alın, tuzu ekleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Mayalı karışımı ve sıvı yağı ekleyerek yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı rulo yapın, iki ucunu burarak birleştirerek simit şekli verin.
Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın.
Simitleri önce pekmezli suya, ardından bolca susama batırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 200°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Daha çıtır simitler için pişirmeden önce 10 dakika tepside bekletip sonrasında fırına atabilirsiniz.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
06 Şubat 2025SPOR
06 Şubat 2025GÜNDEM
06 Şubat 2025SPOR
06 Şubat 2025SPOR
06 Şubat 2025GÜNDEM
06 Şubat 2025GÜNDEM
06 Şubat 2025